MaatwerkTrainingen voor ondernemers

MAATWERK v3Taaltraining op uw maat!

In 2006 is 2taal  opgericht door Claudia Wittenberg. Zij heeft zich gespecialiseerd in het aanleren van zakelijk Duits.

Elk bedrijf, organisatie of overheidsorgaan heeft zijn eigen taal en cultuur. Daarnaast heeft iedere cursist zijn persoonlijke voorkeur om effectief te kunnen leren. Medewerkers zonder voorkennis van de Duitse taal hebben een ander aanpak nodig dan administratieve medewerkers met enige voorkennis of CEO’s die in het Duits moeten kunnen onderhandelen. De taaltrainers van 2taal hebben de empathie en vakbekwaamheid om de behoeftes van de cursist(en) te inventariseren. Op basis van deze inventarisatie kunnen zij hun cursist(en) goed coachen bij de meest efficiënte methode om Duits te leren.“


Spreken, luisteren, schrijven of lezen?
Afhankelijk van de behoeftes van de cursist(en) ligt tijdens de taaltraining de nadruk op spreken, luisteren, schrijven of lezen. Grammaticale onderwerpen staan niet op de eerste plaats. Grammatica is een hulpmiddel om beter te kunnen communiceren. Krantenartikelen, nieuwsberichten, korte films en reportages, internetpagina’s en actuele thema’s uit Duitsland worden gebruikt om de lessen te ondersteunen.

U vindt hier meer informatie over de werkwijze van 2taal.

Extra ondersteuning
Indien gewenst kan tijdens de training ook expliciet aandacht worden besteed aan de Duitse cultuur en zakenetiquette (interculturele coaching).  Tijdens het volgen van een taaltraining, maar ook daarna, kan 2taal extra ondersteuning geven bij het communiceren met uw Duitse partners, collega’s en/of klanten door middel van:

Vertalingen op Maat of Help!Duits

Voor meer informatie of het maken van een afspraak kunt u via onderstaande knop contact met ons opnemen.

CONTACT

Nederlands-Duits