Claudia Wittenberg

Claudia Wittenberg
„Taaltrainster met hart en ziel“

Claudia Wittenberg

Gedreven en creatief – taaltrainingen toegesneden op de cursist –Deutsche Gründlichkeit

Naast de vakinhoudelijke aanpak staat voor mij de motivatie van de cursist centraal. De uitdaging voor mij is om ieder cursist zo ver te krijgen om met plezier Duits te leren en graag naar de Duitse taaltraining te gaan. Een gemotiveerde cursist haalt het maximale uit de taaltraining en zal ook in de werkomgeving snel beter in het Duits kunnen communiceren.“

Geboren en getogen in Duitsland immigreert Claudia in 2002 met haar partner naar Nederland. Ze werkt in Duitsland en in Nederland als docente Duits. Vanuit die rol neemt ze deel aan de teams die de Duitse lesmethode „TrabiTour“ voor Nederlandse scholieren schrijven.

Op zoek naar meer afwisseling start ze in 2006 als zelfstandig taaltrainster en beëdigd vertaalster. Het opzetten van haar eigen bedrijf “2taal” biedt haar de gelegenheid om de liefde voor haar moedertaal te combineren met veel tijd en aandacht voor haar cursisten. Claudia is ervan overtuigd dat zij hierdoor iedereen met plezier Duits kan leren. Haar aanpak is een succesformule die haar veel voldoening schenkt en enthousiaste cursisten en tevreden klanten oplevert.

Om haar studenten nog professioneler te kunnen ondersteunen onderzoekt Claudia, tijdens haar studie „Master of Education“, wat de meest efficiënte manier van Duits leren voor volwassenen (in een zakelijke omgeving) is.  In 2010 publiceerden Katja Zaich en Claudia Wittenberg Praktisch Deutsch – Zakelijk Duits voor beginners bij de uitgeverij PrismaBegin 2016 verscheen dit boek opnieuw als Zakelijk Duits – efficiënt communiceren met je handelspartner. Het bijzondere aan deze lesmethode is dat vanuit Nederlands perspectief uitleg wordt gegeven over de Duitse grammatica. Het boek en de methode zijn volledig afgestemd op de valkuilen die Nederlanders tegenkomen tijdens het leren van de Duitse taal. In augustus 2016 is verschenen: Zakelijk Duits 2- efficiënt communiceren met je handelspartner B1/B2.

Kwalificaties:

  • Universitair opgeleid in talenonderwijs (Universität Osnabrück, Duitsland)
  • 2e graad docent Duits (NHL Leeuwarden)
  • 1e graad docent Duits (UCLO Groningen)
  • Beëdigd vertaalster NL-D (Rechtbank Rotterdam 2006)
  • Master of Education (NHL Leeuwarden/UCLO Groningen 2011)
  • CRKBO geregistreerd (nr. 599447)

Kijk op Profil von Claudia Wittenberg auf LinkedIn anzeigen om te zien wat haar klanten over Claudia zeggen.

Nederlands-Duits